keskiviikko 19. maaliskuuta 2008

Päiväkodeista jätteenpolttoon


Eilen illalla kokoontui kolmisenkymmentä Itä-Helsinkiläistä ja Itä-Vantaalaista demaria Mellunmäkeen, Laakavuoren koululle keskustelemaan palveluiden yhteiskäytöstä ja suunnittelusta. Alustajina toimivat kaupunginvaltuutetut, kansanedustajat Rakel Hiltunen ja Kimmo Kiljunen.

Tilaisuus oli jatkoa kahdelle maankäytön tehostamista pohtineelle illalle. Aiemmin rajakeskustelut Sipoon osalta ovat nousseet pääosaan, nyt päästiin puhumaan enemmän palveluiden yhteiskäytön parantamisesta. Rakel Hiltunen totesikin, että monen vuoden puheen jälkeen nyt on nollatoleranssi sen suhteen, että raja olisi este palveluiden käytölle. Esimerkkinä hän käytti päivähoitoa: paljon on perheitä, joiden arjessa työpaikan tai isovanhempien lähellä sijaitseva hoitopaikka olisi parempi, vaikka kaupunginraja ylittyykin.
  • Eniten sekä Mellunmäen, että Länsimäen puolella puhuttaa kuitenkin terveysaseman tilanne. Asukaspohja Vantaan puolella ei ole riittävä turvaamaan laboratorio- ja lääkäripalveluiden säilymistä, mutta jos käyttäjinä olisi Vesalan ja Mellunmäen asukkaat, niin tilanne olisi ihan toinen. Lisäksi Mellunmäkeläiset eivät ole kovin tyytyväisiä nykyisiin terveyspalveluihinsa jonojen takia, joten kaikki voittaisivat. Asiaa on viety voimakkaasti eteenpäin ja nyt kaikki on kiinni Paula Kokkosesta.

    Itäisten alueiden kehittämisen ja vetovoimaisuuden suhteen molemmat alustajat nostivat esiin rataliikenteen kehittämisen. Metron jatkaminen nimenomaan Mellunmäestä kohti Sipoota on oltava alueemme kannalta ykkösvaihtoehto. Pieni lenkki Hakunilan kautta ei vaikuta kokonaismatka-aikaan suuremmin, mutta turvaisi Itä-Vantaan kehittämisen. Bussiliikenteeseen saadaa parannuksia 2010, kun YTV:n uudistustyö saadaan päätökseen. Koko linjasuunnittelu on sen jälkeen YTV:ssä.

    Helsingin, Espoon ja Vantaan yhdistämiskeskusteluun Kiljunen tai Hiltunen eivät yhtyneet. Hiltunen painotti yhteistyön jatkamista "loppuun asti".

    Lyhyesti käytiin läpi myös nuoriso- ja liikuntapalveluiden tilannetta. Samalla lipulla pitäisi ehdottomasti päästä esimerkiksi uimahalleihin. Helsingin valmisteilla oleva nuorisostrategia huolestuttaa, linjauksena saattaa olla lähitalotoiminnan supistaminen, Mellunmäen nuorisotalo on sulkemisuhan alla.

Ei kommentteja: