torstai 6. marraskuuta 2008

Kiljunen ehdolle eurovaaleihin

Kansanedustaja Kimmo Kiljunen (sd) on valmis asettumaan SDP:n ehdokkaaksi europarlamenttivaaleissa, jotka pidetään kesäkuussa 2009. Hänen ehdokkuuttaan tukevat Uudenmaan Sosialidemokraatit ja Vantaan Sosialidemokraattinen Kunnallisjärjestö.

Kimmo Kiljusella on vankka kokemus EU-asioissa. Hän on ollut eduskunnan Eurooppa-valiokunnan eli suuren valiokunnan jäsen vuodesta 1995 ja sen varapuheenjohtaja 1999 – 2007. Kiljunen oli Euroopan tulevaisuuskonventin jäsen 2002 – 2003 laatimassa unionille perustuslakia. Lisäksi hän on Sosialidemokraattisen puolueen EU-työryhmän puheenjohtaja.

Kiljunen on julkaissut toistakymmentä kirjaa koti- ja ulkomailla. Vuonna 2004 julkaistiin "EU:n perustuslaki – suomalaisena konventissa" integraation historiasta ja unionin kehityksestä sekä perustuslaista. Centre for European Policy Studies Brysselissä julkaisi kirjan nimellä "The European Constitution in the Making" samana vuonna. Kirjan uusittu painos "Euroopan unionin perustuslaki" julkaistiin vuonna 2005.

Kimmo Kiljusen teemana tulevissa vaaleissa on "Missä rajan ylittävä ongelma, sinne EU!". Tavoitteena täytyy olla reilut eurooppalaiset työmarkkinat, pelisääntöjen luominen globaaleille finanssimarkkinoille mukaan lukien veroparatiisien säätely sekä tehokas ympäristöpolitiikka, erityisesti ilmastomuutoksen torjumiseksi. Kiljusen mukaan EU:n reformikeskustelu perussopimusuudistuksineen on nyt syytä panna jäihin.

Lisätietoja: Kimmo Kiljunen, puh. 050 511 3088

Ei kommentteja: