tiistai 26. lokakuuta 2010

Asukasilta 26.10.


 Itä-vantaalaiset ja itä-helsinkiläiset sos.dem. osastot järjestivät jälleen yhteisen kaikille avoimen keskustelutilaisuuden. Tällä kertaa me olimme järjestysvuorossa ja paikkana toimi Länsimäen koulu.

Aiheena oli tänään kaupunkisuunnittelun tulevaisuuden näkymät ja alustajina toimivat Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä ja Vantaan kaupunginjohtaja Juhani Paajanen. Ylemmässä kuvassa molemmat ja lisäksi Hanna Kuntsi ja Itäkeskuksen Sosialidemokraattien pj. Jouko Sillanpää. Toisessa kuvassa yhdistyksemme sihteeri Sari Snygg ja muuta osallistujajoukkoa.

 Erityisemmin keskusteltiin Östersundomin alueen yleiskaava valmistelusta, jota tullaan tekemään historiallisesti kolmen kunnan yhteistyönä. Sipoonkorven kansallispuiston perustamisen edistäminen on sekä Helsingin että Vantaan intressissä. Yhteinen näkemys löytyi myös siitä, että metron "pistokkaan" vetäminen Hakunilaan on täysin mahdollista sen jälkeen kun alueen asunto- ja työpaikkarakentaminen käynnistyy kunnolla. Varsinainen kehittyminen odottaa varikon siirtoa.

Sipoon suuntaan Helsingin raidevaihtoehto on metro. Penttisen mukaan raidevaihtoehdon päättäminen ohjaa myös rakentamista. Mikäli sitoudutaan metroon, tulee asuinalueistakin tiiviitä ja kaupunkimaisia. Varsinainen rakentaminen johtajien mukaan Östersundomin kaava-alueella pääsee kunnolla käyntiin vasta 2020-luvulla.

Asukkaiden puheenvuoroissa ja kysymyksissä esiin nousivat huolet kehä kolmosen ruuhkautumisesta ja korjauksen hitaudesta, jätteenpolttolaitoksen tulevasta toiminnasta, julkisen liikenteen lippu-uudistuksesta ja lisäksi toivottiin läheisempää yhteistyötä Helsingin ja Vantaan luottamushenkilöiden välillä nimenomaan kaupunkisuunnittelun osalta. Moni suhtautui myös hieman epäillen hyviltä kuulostavien suunnitelmien toteutumiseen, kokemus kun kertoo, että moni hanke on jäänyt suunnitelmatasolle useiksi vuosiksil. Kaupunkien nokkamiehet kuitenkin vakuuttivat, että sitoutuminen yhteistyöhön ja tietoisuuden taso alueen kehittämisen tarpeista on viime vuosina lisääntynyt huimasti ja uudet toimielimet osaltaan takaavat paremmat yhteistyömuodot.


Ei kommentteja: