keskiviikko 13. helmikuuta 2008

Hok-Elannon vaalit

Hok-elannon edustajiston vaalit lähestyvät. Vihreän bonuskortin omistajat siis huomio! Länsimäki-Rajaylän demareilla on jälleen tarjolla mainioita ehdokkaita. Aakkosjärjestyksessä:

750 Aslak Haarahiltunen, aluetoimitsija
764 Kimmo Kiljunen, kansanedustaja
767 Kaimo Koponen, eläkeläinen
770 Hanna Kuntsi, järjestösihteeri
812 Minna Räsänen, kulttuuri- ja kv-sihteeri

Kaksi tapaa äänestää
Osuuskauppavaalit on viime vuosina järjestetty postivaalina. HOK-Elanto on maassamme ensimmäinen, joka tarjoaa näin laajalle jäsenkunnalle mahdollisuuden myös nettiäänestämiseen. Vaalipalvelukokonaisuuden HOK-Elannolle tuottaa Itella Oyj (Posti), jolloin parhaiten voidaan taata koko äänestysprosessin luotettavuus. Vaaleja suunniteltaessa on kiinnitetty erityistä huomiota äänestäjän vaalisalaisuuden säilymiseen.

Kaikille äänioikeutetuille postitetaan kotiin äänestysaineisto vaaliajan alkamiseen mennessä.
Äänestäjä voi itse valita, haluaako äänestää perinteisesti postitse vai netissä. Sähköinen äänestäminen on mahdollista vaalien alkupäivinä 22.–27.2.2008 . Äänestäjä rekisteröityy sähköiseen äänestykseen vaalisivustolla henkilökohtaisilla pankkitunnuksillaan ja pääsee sen jälkeen äänestämään. Annettua ääntä ei äänestyksen jälkeen voida yhdistää äänestäjään.
Vaalit päättyvät 7.3.2008 kello 16. Jotta postiääni ehtisi perille ennen vaaliajan päättymistä, äänestyslipun palautuskuori on jätettävä postiin viimeistään 5.3.

Postiäänestysaineistossa on palautuskuoreen merkitty jokaiselle äänioikeutetulle satunnaisesti annettu viivakooditunnus, jolla estetään kahteen kertaan äänestäminen. Jos äänestäjä mahdollisesti lähettää äänestyslipun postitse, sähköisesti annettu ääni jää voimaan. Netissä äänestäminen on mahdollista luonnollisesti vain yhden kerran.

18.2. avautuvat Hok-elannon vaalisivut, joilta löytyy ehdokasesittelyiden lisäksi vaalikone.

Ei kommentteja: